Καλές Πρακτικές

Από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το Five oil σαρώνει τα βραβεία παγκοσμίως...

Μέσα σε δύο χρόνια κυκλοφορίας στην διεθνή αγορά έχει σαρώσει τα βραβεία design σε διαγωνισμούς σε Βερολίνο, Λος Άντζελες, Ελσίνκι, Παρίσι και Νέα Υόρκη για τον καινοτόμο σχεδιασμό, την εντυπωσιακή τυπογραφία και ταυτόχρονα την εξαιρετική του απλότητα. Πρόκειται για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Five, που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τους καταναλωτές λόγω της συσκευασίας που θυμίζει μπουκάλι αρώματος.

Επένδυση 100.000 ευρώ από τη Βουλγαρία για την ελληνική startup codebender

Την επένδυση "σποράς" 100.000 ευρώ στην ελληνική startup εταιρεία codebender ανακοίνωσε το επενδυτικό ταμείο και πρόγραμμα επιχειρηματικής "επιτάχυνσης" LAUNCHub, το οποίο με έδρα τη Βουλγαρία επενδύει σε τεχνολογικές εταιρείες από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τρεις Ελληνες αναβαθμίζουν τα ληξιαρχεία της Αργεντινής

Καινοτομία τους, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασφαλούς ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ υπηρεσιών μιας χώρας, αλλά και μεταξύ κρατών.

Οταν το 2005 τρεις συμφοιτητές στο ΕΜΠ αποφάσισαν, «με άγνοια κινδύνου», να συστήσουν μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, δεν φαντάζονταν ότι κάποτε η μηχανοργάνωση μιας χώρας της Λατινικής Αμερικής θα βρισκόταν στα χέρια τους. Ο λόγος για την UBITECH Intelligent Technical Solutions, ένα πάλαι ποτέ νεανικό start-up, στο οποίο το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο έργο της υποδομής της.

Ένας εκατομμυριούχος… σκουπιδιάρης!

Ό,τι για τους άλλους είναι σκουπίδια, για τον Τομ Ζάκι είναι θησαυρός. Ένα άδειο κεσεδάκι γιαουρτιού είναι ένα μικρό γλαστράκι. Μία χάρτινη συσκευασία χυμού είναι μέρος του υλικού κατασκευής ενός σακιδίου πλάτης. Όσο για τα χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια; Μα… φυσικά, γίνονται υλικό για παγκάκια!

Κώστας Κοντόπουλος: Η επιτυχία του Carpo, από τον Ασπρόπυργο στο Λονδίνο

Ο ιδιοκτήτης του λονδρέζικου Carpo και πρόεδρος της Carpo Hellas μας ξεναγεί στο νέο κατάστημα της Piccadilly street, μιλάει για την 23χρονη πορεία του στις επιχειρήσεις και δηλώνει: «Από το Φεβρουάριο, που ανοίξαμε, η επιτυχία ξεπερνά κάθε προσδοκία».

Στους 15 φιναλίστ του Google Science Fair 2013 έλληνας μαθητής

Μεταξύ των διεκδικητών της πρώτης θέσης στο online επιστημονικό διαγωνισμό Google Science Fair 2013 βρίσκεται ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής Χαράλαμπος Ιωάννου και το πρότζεκτ του «the exoskeleton glove».

Πολυτεχνείο Κρήτης: Διεθνής διάκριση για οικονομικό αυτοκίνητο!

Νέα μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο κατέκτησε την τέταρτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου. Ο λόγος; Ένα καινούργιο οικονομικό όχημα (αυτοκίνητο) πόλης, το οποίο διαθέτει κυψέλη καυσίμου υδρογόνου και κινείται με ηλεκτρικό κινητήρα.

Μετατροπή του CO2 σε καύσιμο!

Με τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα να αυξάνουν ανεξέλεγκτα, οι επιστήμονες εναγωνίως αναζητούν τρόπους για τη μείωσή τους. Την ίδια στιγμή, οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές της ενέργειας κάνουν επιτακτική την ανάγκη για εύρεση εναλλακτικών  πηγών ενέργειας.

Winning at snail’s pace: Fereikos Helix, Greece.

80 kms. west of Athens, two sisters Maria and Panagiota Vlachou started their venture at a snail’s pace. Literally, since the idea was to develop an open snail farm where snails complete their full biological cycle.

Σελίδες

Εγγραφή στη Καλές Πρακτικές

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal