Σεμινάρια

Νεανική Επιχειρηματικότητα

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Πάτρας σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (Κε.Π.Ν.Ε.Τ), τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας (Ε.Συ.Ν.Ε.Δ.Ε) και την υποστήριξη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (Κ.Ε.Μ.Ελ) σας προσκαλούν στο διήμερο σεμινάριο με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα: χρήσιμα εργαλεία».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, τη Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 και ώρα έναρξης 12:00. Το σεμινάριο είναι διήμερο συνολικής διάρκειας 12 ωρών (επισυνάπτεται πρόγραμμα) και απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους του ΤΕΙ Πάτρας όλων των τμημάτων, με χορήγηση βεβαίωση ολοκλήρωσης σεμιναρίου νεανικής επιχειρηματικότητας από τη ΜΟΚΕ του ΤΕΙ Πάτρας με απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσία των συμμετεχόντων στις θεματικές ενότητες.

υλικό νεανικής επιχειρηματικότητας

φοιτητές νεανική επιχειρηματικότητα

Κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε και ένας άτυπος εσωτερικός διαγωνισμός. Σε αυτόν το διαγωνισμό οι σπουδαστές παρουσίασαν από μια ιδέα στο κοινό και στο τέλος θα αποφασίστηκε πια ιδέα ήταν η καλύτερη βάση των εξής κριτηρίων: τον τρόπο παρουσίασης, την καινοτομία της και την δυνατότητα υλοποίησης της. Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε περιγράφεται παρακάτω.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι σπουδαστές που παρακολουθούσαν χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας. Την κάθε ομάδα ανέλαβε να συντονίζει ένας ομιλητής που είχε το ρόλο του Μέντορα. Στη συνέχεια οι ομάδες απομονωθήκαν για αρκετές ώρες σε αίθουσες διδασκαλίας του τμήματος Επιχειρηματικός Σχεδιασμός του ΤΕΙ της Πάτρας και προετοίμασαν της παρουσιάσεις τους. Στο τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε την ιδέα της στο αμφιθέατρο και το κοινό βαθμολόγησε την κάθε μια ανάλογα με τα εξής κριτήρια: μεταδοτικότητα ομιλητή, καινοτομία, σωστός χειρισμός του χρόνου, δυνατότητα πραγματοποίησης της πρότασης.   

Τα αρχεία από τις παρουσιάσεις των φοιτητών και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμα παρακάτω:

 

Εγγραφή στη Σεμινάρια

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal