Υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού

Δομή: 

Την υλοποίηση  ταχύρρυθμου  προγράμματος  διάρκειας δύο (2) μηνών αποφάσισε το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 2 και 6 του άρθρου 14 του ν.710/77, όπως ισχύει, και την κυα αριθμ. 18062/20-12-2012 «Αναλυτικό πρόγραμμα ταχύρρυθμων προγραμμάτων για την κατάρτιση των αποφοίτων της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του ν. 710/1977, όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση 8 της υποπαραγράφου ΙΔ.1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α΄) και ισχύει, για την ειδικότητα του Ξεναγού» (ΦΕΚ 3401/Β’, ως ακολούθως:

1. ΦΟΡΕΑΣ  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

2. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 13 Μαΐου 2013 έως 15 Ιουλίου 2013 στην Κέρκυρα, στην  έδρα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.

4. ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

β) Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) σε τουλάχιστον μία από τις εξής ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας, όπως παρατίθενται στο Παράρτημα Ι.

γ) Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310−459101,2310-459574) ή από το Σχολείο Νέας Ελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  τηλ. 2310-997571 ή από το Διδασκαλείο της  Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τηλ. 210-7277672.

5. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, μέχρι τις 17/4/2013, στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού, Τμήμα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Λ. Αμαλίας 12, 10557, Αθήνα) αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΙΤΛΩΝ):

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας Διαβατήριο σε ισχύ (σελίδες που αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου). Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, Διαβατήριο σε ισχύ ή άλλο δημόσιο έγγραφο, επίσημα μεταφρασμένο, από το οποίο να προκύπτει η υπηκοότητά τους.
  • Τίτλοι σπουδών. Προκειμένου για τίτλους εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επιπλέον πράξη αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Αγίου Κωνσταντίνου 54 Αθήνα) για την ισοτιμία και αντιστοιχία αυτών. Επίσης οι τίτλοι θα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους.
  • Αποδεικτικό γνώσης ξένης(ων) γλώσσας(ών), σύμφωνα με το Παράρτημα Ι.
  • Βεβαίωση/Δελτίο ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, όπου απαιτείται.
  • Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας συνοδευόμενο από πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας (για πολύτεκνους γονείς ή τέκνα πολύτεκνης οικογένειας)  και Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης Δήμου ή Κοινότητας  (για την ιδιότητα του γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας), όπου απαιτείται.
  • Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας επιπέδου Β2, για τους υποψηφίους υπηκόους κρατών-μελών της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την απόφαση με τα Παραρτήματα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ στις ιστοσελίδες του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr, του πρώην ΟΤΕΚ www.otek.edu.gr και του Ιονίου Πανεπιστημίου http://www.ionio.gr/central.

 

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal