Ημερίδα Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Πάτρας : "Η χρήση της βιοανάδρασης στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού"

Δομή: 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ & ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Πρόσκληση για την

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

που θα πραγματοποιηθεί την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-6-2013  15:00 – 20:00 μμ

και

ΣΑΒΒΑΤΟ 8-6-2013 10:00-12:00 πμ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΚΤΙΡΙΟ Α (ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ) 1ος ΟΡΟΦΟΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ:

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Άνθιμος Aρουτζίδης MSc

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Θεραπευτής βιοανάδρασης (Biofeedback Therapist)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-6-2013

15:00 - 16:45 : Η φασική αντίδραση ηλεκτροδερμικής βιοανάδρασης ως δείκτης συγκινησιακής αντίδρασης συγκεκριμένων οπτικών- ακουστικών ερεθισμάτων (διαφημιστικού υλικού προώθησης προϊόντων)

Δομή:

- Τι είναι βιοανάδραση και τι η ηλεκτροδερμική βιοανάδραση

- Η φύση της φασικής ηλεκτροδερμικής αντίδρασης ( νευροβιολογικές βάσεις)

- Η φασική ηλεκτροδερμική αντίδραση ως δείκτης συγκινησιακής (συναισθηματικής) αντίδρασης

- Εκτίμηση οπτικών – ακουστικών ερεθισμάτων βάσει ηλεκτροδερμικής αντίδρασης

- Παρουσίαση συσκευής και λογισμικού ηλεκτροδερμικής βιοανάδρασης

Περιγραφή:

Η φασική ηλεκτροδερμική βιοανάδραση θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες εφαρμογές και μετρήσεις τις συγκινησιακής αντίδρασης, χωρίς να μπορεί να υπάρξει κανένας συνειδητός έλεγχος. Το γεγονός αυτό καθιστά την ηλεκτροδερμική βιοανάδραση και εν προκειμένω την φασική της αντίδραση τον πλέον αξιόπιστο δείκτη αντικειμενικής εκτίμησης συγκινησιακών αντιδράσεων εξαρτημένων από ερέθισμα, χωρίς την δυνατότητα συνειδητού ελέγχου.

Θα γίνει παρουσίαση του εξοπλισμού ηλεκτροδερμικής βιοανάδρασης (συσκευής και καινοτόμου λογισμικού VERIM LAB) καθώς και ζωντανές μετρήσεις ώστε το κοινό να κατανόηση μέσω της παρουσίασης την ευστοχία και ευκολία εφαρμογής της φασικής αντίδρασης.

Το λογισμικό VERIM LAB είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αναπαριστά την φασική ηλεκτροδερμική αντίδραση με σαφήνεια ώστε , να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο του ερευνητού ή χειριστού του. Δίνει επίσης τη δυνατότητα ακόμα και πολύ ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις της συγκεκριμένης μεταβλητής να γίνουν εμφανείς.

16:45 – 17:00 : Διάλλειμα

17:00-19:00: Εκπαίδευση εργαζομένων και επαγγελματιών σε συγκεκριμένες ψυχικές δεξιότητες με ειδικά σχεδιασμένα ψυχοεκπαιδευτικά λογισμικά βασισμένα στην ηλεκτροδερμική βιοανάδραση, που προάγουν την εκπαίδευσή τους στο χώρο εργασίας.

Δομή:

- Εκτίμηση συγκεκριμένων ψυχικών λειτουργιών και της ανταπόκρισής του στην εκάστοτε ειδική συνθήκη

- Παρουσίαση συσκευής και του πρωτοποριακού λογισμικού ηλεκτροδερμικής βιοανάδρασης VERIM 3.0

Περιγραφή

Κατόπιν διαπραγμάτευσης της ηλεκτροδερμικής βιοανάδρασης και της φύσης της το κοινό θα μπορέσει, να γνωρίσει το πρωτοποριακό λογισμικό βιοανάδρασης  VERIM 3.0 καθώς και τον ειδικά σχεδιασμένο τρόπο εφαρμογής του για την πλέον εξειδικευμένη εξάσκηση και αξιολόγηση ψυχικών δεξιοτήτων. Βασισμένο στην αρχή της φλοιϊκής μάθησης το VERIM 3.0 αποδεικνύει ότι η εκμάθηση ψυχικών δεξιοτήτων είναι εφικτή και μετρίσιμη με φυσικές μονάδες μέτρησης, καθώς και τήρηση ιστορικού της εξέλιξης της νέας μάθησης.  

Ωστόσο όπως γίνεται κατανοητό το υλικό της ψυχοεκπαίδευσης μπορεί να επεκταθεί σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, ώστε να παρέχει την δυνατότητα μέσω εξάσκησης της αυτορύθμισης του ασκούμενου. Επίσης κατόπιν ερευνών του εισηγητού ( ερευνητικού συμβούλου της εταιρείας VERIM) δομήθηκε ένα ευέλικτο αλλά συγκεκριμένο πρωτόκολλο εφαρμογής ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή μάθηση και αφομοίωση ψυχικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένη στην εκάστοτε ανάγκη.

19:00-20:00 Συζήτηση – εγγραφές για τα διαδραστικά σεμινάρια βιοανάδρασης

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8-6-2013

10:00 – 12:00  :  Εφαρμογή στην πράξη ( χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού)

Μέσω του διαδραστικού τρόπου εξάσκησης το κοινό θα έχει ευκαιρία συμμετέχοντας να γνωρίσει τον επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο βιοανάδρασης. Οι ειδικά σχεδιασμένες ψυχοεκπαιδευτικές ενότητες και οι ασκήσεις τους παρέχουν ένα πεδίο δράσης στο οποίο η εξέλιξη της εκάστοτε άσκησης επηρεάζεται άμεσα από την μέτρηση της ηλεκτροδερμικής δραστηριότητας του ασκούμενου.

Το αποτέλεσμα είναι ο ασκούμενος να λαμβάνει άμεσα ανάδραση (feedback) από την επίδραση της δικής του βιολογικής τιμής στην άσκηση και καλείται να ανταποκριθεί επίσης άμεσα ώστε να φέρει εις πέρας την ψυχοεκπαίδευση του.

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal