Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς: «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» (HUBs)

Δομή: 

 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα της ΓΓΝΓ για την επιχειρηματικότητα των νέων με τίτλο: «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» (HUBs), από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθησης (ΕΣΠΑ).

Το Πρόγραμμα συνίσταται κυρίως στην υποστήριξη νέων (φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτοι ΑΕΙ ή απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας μέσω εντατικής επιχειρηματικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην υποστήριξή τους για να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Επιπροσθέτως, επεκτείνεται στην ενθάρρυνση και παρακίνηση γενικότερα των νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, στην παροχή σχετικής πληροφόρησης, στη δικτύωση νέων δημιουργών μεταξύ τους αλλά και με φορείς που θα τους υποστηρίξουν, καθώς και στην προώθηση συνεργασιών.

Οι υποστηρικτικές δράσεις αφορούν στην παροχή δυνατότητας των υποτρόφων να εργάζονται μέσα σε εξειδικευμένους Χώρους Συνεργασίας (κατά το πρότυπο των διεθνώς ονομαζόμενων co-working spaces). Βασικός σκοπός είναι οι Χώροι Συνεργασίας να λειτουργήσουν ως εκκολαπτήρια για τους νέους δυνητικούς επιχειρηματίες καθώς, στους χώρους αυτούς δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη συνεργασιών και την επεξεργασία ιδεών και σχεδίων.

Η φιλοξενία και εργασία των υποστηριζόμενων σε Χώρους Συνεργασίας θα συνοδεύεται από τη χορήγηση ολιγόμηνης υποτροφίας (4 μηνών) (ΚΥΑ 2635/14-6-2012 ΦΕΚ 1881/τ.Β/14-6-2012) ώστε αυτοί να μπορούν απερίσπαστοι να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος και των δεξιοτήτων των υποτρόφων θα πραγματοποιείται με τη διοργάνωση ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συνεδριών, σεμιναρίων και ημερίδων. Εκεί θα δίνεται η δυνατότητα στους υποστηριζόμενους να έρθουν σε επαφή με καθοδηγητές (μέντορες) και με ειδικούς συμβούλους, οι οποίοι θα τους  υποστηρίζουν, θα τους συμβουλεύουν, θα τους καθοδηγούν, θα τους εκπαιδεύουν, θα τους προετοιμάζουν για να έρθουν σε επαφή/να δικτυωθούν με δυνητικούς επενδύτες και άλλους δυνητικούς συνεργάτες, και θα τους βοηθούν στη δικτύωση αυτή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δύο (2) φάσεις: την Α φάση (πιλοτική) και την Β φάση (επέκταση). Στην πιλοτική φάση του προγράμματος «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας», συνεργατικοί χώροι («Κυψέλες) θα λειτουργήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε πληροφορίες για διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που έχουν διεξαχθεί κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012, όπως:

  • τις δεκαπέντε (15)  πρώτες σε σειρά κατάταξης ομάδες του διαγωνισμού σας,
  • τον αριθμό των μελών αυτών καθώς και
  • τα στοιχεία επικοινωνίας τους,

στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις : ggng@neagenia.gr και  t.chondrogiannis@neagenia.gr

 

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal