Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

“ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ”

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business;

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Πάτρας διοργανώνουν για πρώτη φορά Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων, οι οποίες υλοποιούνται στα πλαίσια του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013) και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους, προκειμένου να ενισχύσει και να υποστηρίξει τους φοιτητές και απόφοιτους του Ιδρύματος στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης.

Η ΜΟΚΕ του ΤΕΙ Πάτρας στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για ενεργό προώθηση της σύνδεσης της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, αλλά και την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας στους φοιτητές και απόφοιτούς της διοργανώνει “Διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας” με τίτλο “Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business;”

Η εύρεση μιας ιδέας είναι μια πολύτιμη ικανότητα. Η επιτυχία είναι να μετατραπεί η ιδέα σε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι σημαντική γιατί κάθε ομάδα φοιτητών που θα προκριθεί, θα έχει την ευκαιρία να λάβει: α) εποικοδομητική κριτική για την ιδέα της από έμπειρους ακαδημαϊκούς δασκάλους και επιχειρηματικά στελέχη και β) βοήθεια στην οργάνωση και τεκμηρίωση της πρότασής της.

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι, η επιχειρηματική πρόταση της ομάδας να καταλήξει στη σύνταξη ενός πλήρους επιχειρηματικού σχεδίου, που θα μπορεί να οδηγήσει στην ίδρυση επιχείρησης και να είναι επαρκές για να αξιολογηθεί από πιθανούς χρηματοδότες. Επιπλέον, όλες οι ομάδες θα λάβουν σχόλια (feedback) για το παραδοτέο τους, ασχέτως του επίπεδου του διαγωνισμού στο οποίο θα φτάσουν. Οι έξι (6) καλύτερες ιδέες θα βραβευτούν. Το είδος των βραβείων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι φοιτητές των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια διακριθούν εκτός από το χρηματικό έπαθλο ή τον έπαινο που θα λάβουν, θα προταθούν να συμμετέχουν και σε επιδοτούμενο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη νέων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας μέσω εντατικής επιχειρηματικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην υποστήριξή τους για να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

 

Εγγραφή στη Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal