Την Πάτρα επέλεξε η Samsung για το σχεδιαστικό κέντρο νανοτεχνολογίας της

Καλό νέο αφορούσε η επίσκεψη Μηταράκη στην Πάτρα.Την επιθεώρηση -και την ανάδειξη- μιας πρωτοποριακής επένδυσης ενός επιχειρηματικού κολοσσού στην περιοχή μας. Η Samsung διάλεξε Πάτρα, γιατί βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον: Ανθρωποι, δικτύωση, εγκατάσταση, αντίληψη νέας τεχνολογικής εποχής. Καταλύτης για όλα αυτά ο «δαιμόνιος» πανεπιστημιακός Βασίλης Μακιός.

Ο κορεατικός κολοσσός Samsung επέλεξε την Πάτρα, και συγκεκριμένα το Κέντρο Μικροηλεκτρονικής, για να δημιουργήσει το Σχεδιαστικό της Κέντρο «Samsung Nanoradio».
 
Την Πάτρα, και συγκεκριμένα το Patras InnoHub (Κέντρο Μικροηλεκτρονικής) επέλεξε ο κορεατικός κολοσσός Samsung για να δημιουργήσει το Σχεδιαστικό της Κέντρο «Samsung Nanoradio».Με την εγκατάσταση της στο Patras InnoHub η Samsung άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας στον τομέα της «υψηλής τεχνολογίας και από εδώ και πέρα διερευνώνται οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα κυρίως της υψηλής τεχνολογίας». Αυτά επισημάνθηκαν χθες, κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Νότη Μηταράκη, του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέα Κατσανιώτη, και του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Gil-sou Shin, στο Κέντρο Μικροηλεκτρονικής Πάτρας, όπου τους υποδέχθηκαν ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής, ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, ο Δημήτρης Παπαηλιoύς, mi-Cluster manager και εκπρόσωποι εταιρειών-μελών του mi-Cluster.
 
Τους επισκέπτες συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας στην Πάτρα, Σπύρος Φιλιππάκης.
 
Αρχικά, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν εντός αυτού οι εγκατεστημένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, και για τις δυνατότητες που παρέχονται σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν σε αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνύπαρξη πολλών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και της επιστημονικής όσμωσης που επιτελείται από αυτήν, για την παραγωγή νέων προϊόντων. Στις συζητήσεις που έγιναν, δόθηκε έμφαση σε τρόπους ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και τονίστηκε πως πρέπει να αξιοποιηθεί το παράδειγμα της Δημοκρατίας της Κορέας, που έχει κατορθώσει τις τελευταίες δεκαετίες να παρουσιάσει αλματώδη οικονομική ανάπτυξη, μέσα από την άνθηση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, και να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.
 

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal