Mentoring Seminar: Σχεδιασμός Εξαγωγής Αγροδιατροφικών Προϊόντων

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 23 Μάρτιος, 2013 - 10:00

Το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρες 10:00-19:00, στο Ξενοδοχείο Στράτος Βασσιλικός (Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι) στην Αθήνα και το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρες 10:00-19:00 στο Ξενοδοχείο Μediterranean Ρalace (Σαλαμίνος 3, Λιμάνι) στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το "Mentoring Seminar: Σχεδιασμός Εξαγωγής Αγροδιατροφικών Προϊόντων".

altΤα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, παρ' όλη την υψηλή τους ποιότητα, δεν είναι αναγνωρίσιμα στις αγορές του εξωτερικού γεγονός που τα καθιστούν ευάλωτα έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού. Η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της ανταγωνιστικότητας μέσω μπορεί να επιτευχθεί την δημιουργία επώνυμων Ελληνικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων (brands).

Το προτεινόμενο σεμινάριο έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υφίσταται σ' αυτό το πεδίο και έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη παραγωγών, μεταποιητών ή/και στελέχη εταιριών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα που πιστεύουν ότι η εξωστρέφεια αποτελεί λύση και μπορεί να επιτευχθεί με την οργανωμένη προώθηση και εγκατάσταση των προϊόντων τους σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:

  • Αξιολόγηση της εξαγωγικής τους ικανότητας
  • Ανάπτυξης και διαχείρισης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με εξαγωγική κατεύθυνση,
  • Branding αγροδιατροφικών προϊόντων

Θεματολογία

  • Τι σημαίνει «εξαγωγή» και επιλογές διάθεσης αγροτικών προϊόντων
  • Στρατηγικός Σχεδιασμός Αγροδιατροφικής Επιχείρησης με Εξαγωγική Κατεύθυνση με βάση την Καινοτομία: Entrepreneurship/Start-up, Μοντέλο Επιχείρησης με βάση το «Why-how-what», εφαρμογή των αρχών του Project Management
  • Διάγνωση εξαγωγικής ικανότητας: Εσωτερική ανάλυση επιχείρησης
  • Εξαγωγικό Επιχειρηματικό Σχέδιο, Εξαγωγικό Marketing, Τάσεις και εργαλεία στο On-line Marketing, Έρευνα Ξένων Αγορών
  • Branding και διαφοροποίηση προϊόντος
  • Πρακτική Άσκηση βασισμένη στη διδακτέα ύλη - Συμπεράσματα

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Γιώργος Γκέκας και η Δήμητρα Ζερβάκη.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων
  • Στελέχη εταιριών του αγροδιατροφικού τομέα
  • Ιδιώτες ή νέοι αγρότες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή/και να επεκτείνουν εξαγωγικές δραστηριότητες αγροδιατροφικών προϊόντων.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 9 ώρες και το κόστος του ανέρχεται στα 160 ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας διότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα θα είναι τα 20 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί μέσω ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εποικοινωνήσετε στα email fooditerranean@gmail.com και dzervaki@otenet.gr.

Πηγή:http://www.epixeiro.gr

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal