Το ΚΕΜΕΛ στο ΤΕΙ Πάτρας για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα

 

Το ΚΕΜΕΛ αποδεχόμενο την πρόσκληση της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ( ΜΟΚΕ ) του ΤΕΙ Πατρας, να παραστεί και να συνδράμει το δίκτυο Μεντόρων που εχει δημιουργήσει η ΜΟΚΕ για την καθοδήγηση των φοιτητών του ΤΕΙ σε θέματα Επιχειρηματικότητας, παραβρέθηκε στις 23 και 24 Μαιου στο διήμερο σεμινάριο της ΜΟΚΕ με θέμα Νεανική Επιχειρηματικότητα : Χρήσιμα Εργαλεία.


Το δίκτυο μεντόρων, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, το αποτελούσαν, κυρίως, έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα αντίκειμενα σπουδών των τμημάτων του ΤΕΙ.
Σκοπός των μεντόρων ηταν να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους σπουδαστές που έχουν ενδιαφέρον να ακολουθήσουν ενα ταξίδι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.
Το ΚΕΜΕΛ εκπροσωπήθηκε σε αυτή την εκδήλωση απο την κυρια Ελένη Σκόνδρα και τους κυρίους Γιάννη Βασιλαρά, Γιάννη Καπλανέλη και Αντώνη Κουτσουράδη.
Ολο το διήμερο ηταν μια συναρπαστικη εμπειρεία για τους φοιτητες, οργανωτές και τους μέντορες. Οι μεν φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και τα σχέδια τους οι δε μέντορες να πάρουν μια τεράστια προσωπική ικανοποιηση,καθοδηγώντας τους σπουδαστές στα “πρώτα” επιχειρηματικά τους βήματα.
Και τις δυο ημέρες, εμεις τα στελέχη του ΚΕΜΕΛ, ζήσαμε μοναδικές στιγμές καθώς είχαμε την ευκαιρία να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας σε νέους ανθρώπους, να συνυπάρξουμε και να συνομιλήσουμε με φοιτητές που ήθελαν να μοιρασθούν με τους μέντορες και τους οργανωτές της εκδήλωσης τις επιχειρηματικές ιδέες και τα σχέδια τους, να ζήσουμε απο κοντά τον ενθουσιασμό τους και την μεγάλη τους προσπάθεια και αγωνία να ανταποκριθούν στα αυστηρά πλαίσια, χρονικά και λειτουργίας, που είχαν βάλει οι οργανωτές σχετικά με τον τρόπο λειτουργείας των ομάδων.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ολοι οι συμμετέχοντες, πάνω απο 100 άτομα, είχαν την ευκαρία να ακούσουν μια εξαιρετική ομιλία απο τον Δρ Γιάννη Βασιλαρά σχετικά με τον ρόλο του ΚΕΜΕΛ, την μεγάλη συνεισφορά μεχρι σημερα του ΚΕΜΕΛ στην καθοδήγησηκαι την υποστήριξη νεανικών επιχειρηματικών σχεδίων και των ρόλο των Μεντόρων.
Την πρώτη ημέρα του διημέρου, οι φοιτητές διαχωρίστηκαν σε “Επιχειρηματίες”, “BusinessDevelopers” και “Eπενδυτές”. Παρουσιάστηκαν στο κοινόδέκα πρώιμες ιδέες απο τους “Επιχειρηματίες” και μετά δημιουργήθηκαν δέκα ομάδες όπου σε κάθε ομάδα ξεχωριστά, ανατέθηκε και ενας Μέντορας.


Η ευρεία συμετοχή, το πάθος, το ανακάτεμα της γνώσης και πείρας των μεντόρων με τον ενθουσιασμό των νέων με κοινό στόχο να γεννηθή κάτι ωραίο, ηταν ενα μεγάλο δώρο για όλους εμάς.
Η δεύτερη ημέρα ηταν αφιερωμένη,κατ αρχήν, στην ανασκόπηση του draftExecutiveSummaryγια την κάθε μια ομάδα ξεχωριστά με την ενεργή συμβολή του Μέντορα της ομάδας, μετά στη διαμόρφωση του τελικούExecutiveSummary και της προετοιμασίας μιας σύντομης παρουσίασης και τέλοςστην τελική παρουσίαση απο την κάθε μια ομάδα ξεχωριστά του επιχειρηματικούτους πλάνου και η αξιολόγηση αυτού.
Για εμας, την ομάδα του ΚΕΜΕΛ, η συνύπαρξη και συνομιλία με αξιόλογους νέους, με τοπικούς επιχειρηματίες και με τους οργανωτές της εκδήλωσης, το πάθος και η χαρά των νέων όταν μοιραζόμασταν μαζι τους τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, η συνεχή παραγωγική ανταλαγή απόψεων με όλα τα μέλη των ομάδων, ηταν τελικά ενα ξεχωριστό δώρο για όλουςεμάς.

Τελειώνοντας αυτό το σημείωμα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσωμε τον Γιάννη τον Βασιλαρά, τον φίλο που με το κέφι του και τις βαθειές γνώσεις του, έκανε το ταξίδι της ομάδας στην Πάτρα,απο την αρχή μεχρι το τέλος, ενα ευχάριστο ταξίδι στην γνώση, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην μίξη του παρελθόντος με το παρον, και το αντίστροφο, και τέλος σε περισσότερο αγάπη στη ζωή και τη δημιουργία.

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal