Προανακοινώθηκε ο Διαγωνισμός "Οδύσσειες Καινοτομίας" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας» είναι μια Πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, για τη βράβευση και υποστήριξη του καλύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που βασίζεται σε ερευνητική καινοτομία.

altΤο 2012 βραβεύθηκαν τέσσερις ομάδες και σύντομα αναμένονται τα επιχειρηματικά τους πλάνα να γίνονται πραγματικότητα. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και δύο από τις τέσσερις ομάδες είναι εγκατεστημένες στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.

Η επιχειρηματική ιδέα που θα υποβληθεί φέτος πρέπει να βασίζεται σε προσωπικά ερευνητικά αποτελέσματα και τεχνολογικά «πρωτότυπα». Η ιδέα θα αξιολογηθεί για την πρωτοτυπία της και τις δυνατότητες ανάπτυξής της στην παγκόσμια αγορά και αν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία, η υποψήφια ομάδα θα επιβιβαστεί στο «πλοίο» «Οδύσσειες Καινοτομίας» και θα ξεκινήσει το εκπαιδευτικό της ταξίδι.

Σκοπός του ταξιδιού είναι να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα στηρίζει και εξυπηρετεί την υποβληθείσα επιχειρηματική ιδέα και τους προσωπικούς στόχους των μελών της ομάδας.

Μέντορες επιχειρηματίες θα είναι στο πλευρό των ομάδων, για να τους συμβουλεύουν για το επιχειρηματικό τους πλάνο, τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση και να προσεγγίσουν στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές, καθώς και τον τρόπο να βρουν συνεργάτες και πελάτες.

Στο τέλος τα επιχειρηματικά σχέδια με τις καλύτερες προοπτικές θα βραβευτούν.

Ετοιμάστε τις ιδέες σας και σημειώστε τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 28/1/2013: Προκήρυξη Διαγωνισμού «Οδύσσειες Καινοτομίας 2013»
  • 4/2-4/3/2013: Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής
  • 11-14/3/2013: Συνεντεύξεις Συμμετεχόντων/Αξιολογηση Ομάδας
  • 21/3/2013: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Επιλογής
  • 5-7/4/2013: 1ος Κύκλος Εκπαίδευσης Ομάδων (Υποχρεωτικός)
  • 12-14/4/2013: 2ος Κύκλος Εκπαίδευσης Ομάδων (Υποχρεωτικός)
  • 10/5/2013: Υποβολή Τελικών Επιχειρηματικών Σχεδίων
  • Μάιος 2013: Τελετή Βράβευσης

Επικουρικά, για όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν την ομάδα τους με νέα μέλη, από 28/1/2013 έως 20/2/2013, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την εύρεση συνεργατών.

alt

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal