Μπορεί το κράτος να γίνει σύμμαχος των start-ups;

Tο ΕΣΠΑ αποτελεί πεδίο μεγάλης δημόσιας αντιπαράθεσης ως προς το θετικό ή μη ρόλο που μπορεί να παίξει για την δημιουργία του νέου ελληνικού παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

Στην Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων πιστεύουμε πως η επιτυχής αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Βέβαια μια σειρά από παρανοήσεις σχετικά με τα εν λόγω προγράμματα χρηματοδότησης πρέπει να ξεπεραστούν και η πραγματική στρατηγική τους σημασία καθώς και οι προυποθέσεις κάτω από τις οποίες ωφελούν προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης στη χώρα μας πρέπει να γίνουν ξεκάθαρες και αντιληπτές.

Mε τα παραπάνω σαν αφορμή, η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα workshop για να ενημερώσει σε βάθος τους start-up επιχειρηματίες για τις δυνατότητες που τους παρέχει το ΕΣΠΑ και τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησής του.

Ως εκπρόσωπος από το Υπουργείο θα παρευρεθεί, και είναι μεγάλη μας τιμή, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργος Γιαννούσης.  

Αξίξει να σημειωθεί πως η συνάντηση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, θα λάβει χώρα αυτή την Τετάρτη 13/02, μια μέρα μετά την συνάντηση της διοίκησής της με τον Υπουργό Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο στόχος της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος : να απαντηθούν ερωτήματα στο μυαλό των νέων επιχειρηματιών γύρω από την χρηματοδότηση αυτής της μορφής.

Μέσα από βέλτιστες, ενδεδειγμένες πρακτικές καθώς και παραδείγματα από επιτυχημένες ή μη περιπτώσεις, τέσσερις αξιόλογοι σύμβουλοι με πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο χώρο, θα μας δώσουν την βάση για μια συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Οι εισηγήσεις :

Πηγή:http://hellenicstartups.gr/?p=1945

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal