Η Χριστίνα Τσάκωνα βοηθά έλληνες με «έξυπνες» ιδέες να στήσουν εταιρείες στις ΗΠΑ

Σαν Φρανσίσκο - Η Χριστίνα Τσάκωνα είναι μία νέα δικηγόρος η οποία «φέρνει» Ελληνικές Startup – εταιρείες τεχνολογίας στην Σίλικον Βάλλευ, βοηθώντας νέους Έλληνες με έξυπνες ιδέες, να εγκαθιδρύσουν την εταιρεία τους στην καρδιά της τεχνολογίας. Τους παρέχει έτσι, τη δυνατότητα να συνεργαστούν με επενδυτές της Σίλικον Βάλλει και να μετατρέψουν την ιδέα τους εύκολα, σε μία εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση.

« Άρχισα να στήνω εταιρείες  στην Αμερική, των οποίων οι ιδρυτές ήταν Έλληνες. Συγκεκριμένα, η νομική τους σύσταση γίνεται στο κρατίδιο του Delaware το οποίο αποτελεί φορολογικό παράδεισο για όλες τις startup επιχειρήσεις. Έχω στήσει περίπου δεκαπέντε εταιρείες οι οποίες έχουν να κάνουν με εφαρμογές σε iPhone και android τηλέφωνα.  Υπάρχουν και κάποιες εταιρείες που απλώς προσφέρουν υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Κατά μέσω όρο οι ηλικίες είναι από 25035 ετών και οι ιδρυτές έχουν πολύ καλές τεχνικές γνώσεις. Η πρώτη εταιρεία η οποία έστησα στην Αμερική, δίνει αναφορές για τους λόγους για τους οποίους μία εφαρμογή «κρασάρει» στο κινητό τηλέφωνο. Μία άλλη ελληνική εταιρεία που έχω «στήσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Weendy, η οποία μοιάζει πολύ με το Τwitter, ωστόσο αναφέρεται σε αθλήματα. Δεν συνέβαλα απλώς στη νομική σύσταση των εταιρειών αυτών αλλά και στη διασύνδεση τους με επαφές στον χώρο».


Οι περισσότερες από τις νέες ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες τις οποίες έχει βοηθήσει η Χριστίνα Τσάκωνα, έχουν πετύχει, διευρυνθεί και εγκαθιδρυθεί στην διεθνή σκηνή. Ίσως να φανταζόμαστε ότι μία τέτοια διαδικασία, είναι εξαιρετικά ακριβή και πολύ περίπλοκη.

«Ούτε το γραφείο, ούτε εγώ προσωπικά χρεώνουμε τις εταιρείες για τη διασύνδεση και την υποστήριξη που τους προσφέρουμε. Είναι κάτι το οποίο κάνουμε επειδή μας αρέσει κι επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους από την πατρίδα μας. Το νομικό κομμάτι είναι κάτι για το οποίο υπάρχει χρέωση. Για να κάνουμε τη σύσταση της εταιρείας, χρεώνουμε 2.000 δολάρια».

Πηγή:http://www.startup.gr/index.php?about=89&id=583

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal