Ενεργά και αναμενόμενα επιδοτούμενα προγράμματα – Ιούνιος 2013

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι το μεγαλύτερο εθνικό επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Προτάσεις για επιδότηση υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

 

ΠΑΒΕΤ 2013

Ανοιχτό για αιτήσεις μέχρι τις 13 Ιουνίου θα παραμείνει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ 2013), που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα χρηματοδοτεί ελληνικές επιχειρήσεις για έργα βιομηχανικής έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης.

ΠΑΒΕΤ 2013

 

Πρόγραμμα νέων γεωργών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα διάθεσης αγροτικής γης από την τράπεζα Πειραιώς. Το πρόγραμμα νέων γεωργών θα σας εξασφαλίσει την αγροτική έκταση, εκπαίδευση, συμβουλευτική, χρηματοδότηση της πρώτης εγκατάστασης και διάθεση της παραγωγής σας για 3 έτη.

Πρόγραμμα νέων γεωργών

 

Ευνοϊκά ή ακόμη και άτοκα δάνεια σε επιχειρήσεις νησιωτικών περιοχών

Ευνοϊκά τραπεζικά δάνεια από 10.000 έως 30.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης ή/και χρηματοδότηση επενδύσεων θα δοθούν σε περισσότερα από 160 επαγγέλματα στα ελληνικά νησιά. Το επιδοτούμενο μέσω ΕΤΕΑΝ πρόγραμμα αφορά νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις.

 

Δάνεια νησιωτικών περιοχών

 

Πρόγραμμα ΕΤΕΑΝ για έκδοση εγγυητικών επιστολών

Ενα ακόμη από τα ενεργά επιδοτούμενα προγράμματα είναι αυτό του ΕΤΕΑΝ για την έκδοση εγγυητικών επιστολών. Προβλέπει εγγυήσεις για το 50% του ποσού των τραπεζικών εγγυητικών επιστολών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Επιλέξιμες είναι οι εγγυητικές επιστολές, που αφορούν τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, καλής εκτέλεσης σύμβασης, εγγυητικές επιστολές προκαταβολής, παρακρατήσεων, καλής πληρωμής κ.λπ. Επίσης, επιλέξιμες είναι και οι εγγυητικές επιστολές λήψης προκαταβολών από κρατικές επιδοτήσεις.

Περισσότερα εδώ.

 

Λοιπά ενεργά επιδοτούμενα προγράμματα για λήψη ευνοϊκών τραπεζικών δανείων

Εφόσον έχετε ήδη επιχείρηση, απευθυνθείτε στην τράπεζά σας για να ενημερωθείτε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα εγγυημένα δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ, Jeremie κ.λπ. που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

 

Επιδοτούμενα προγράμματα Leader

Τα τοπικά προγράμματα Leader αφορούν όλες τις Περιφέρειες της χώρας και εστιάζουν σε μειονεκτικές και ορεινές περιοχές. Δίνουν επιδότηση έως και 60% σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που θα ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση σε εστίαση (παραδοσιακά καφενεία, ταβέρνες κ.λπ.), τουρισμό (μικρά ξενοδοχεία, αγροτουρισμός κ.λπ.), βιοτεχνία, χειροτεχνία-οικοτεχνία, κ.λπ. Τα Leader εποπτεύονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για τα τοπικά προγράμματα Leader ενημερώνεστε από το περιοδικό μας και από τις τοπικές Αναπτυξιακές Εταιρείες.

 

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για μετεγκατάσταση σε Β.Ε.ΠΕ.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα αφορά μεταποιητικές επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να επιχορηγηθούν για τη μετεγκατάστασή τους σε Β.Ε.ΠΕ. και σε επιχειρηματικά πάρκα. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 50% για επενδυτικά σχέδια από 30.000 έως 400.000 ευρώ.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για μετεγκατάσταση σε Β.Ε.ΠΕ.

 

Δωρεάν συμβουλευτική

Δείτε επιπλέον δωρεάν προγράμματα συμβουλευτικής σχετικά με την επιχειρηματικότητα:

 

ergasia-epidotisi-xrimata_774x600Αναμενόμενα προγράμματα για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις

Νέοι Επαγγελματίες

Το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, και αναμένουμε την έκδοσή του τις επόμενες ημέρες. Αφορά άνεργους άνδρες και γυναίκες έως 64 ετών που θα ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση €24.000.

Δείτε μια σύνοψη εδώ: Νέοι Επαγγελματίες

 

 

Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων

Αλλο ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ, με έμφαση στις καινοτόμους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα καινοτομικής επιχειρηματικότητας

Leader Αλιείας

Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθούν τα τοπικά προγράμματα Leader Αλιείας σε Χίο και Εύβοια, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα επιδοτεί υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά και όσους θα ξεκινήσουν σε δραστηριότητες, όπως εστίαση, τουρισμός, αλιεύματα, βιοτεχνία.

Δείτε περισσότερα εδώ: Leader Αλιείας και μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με την εκάστοτε τοπική Αναπτυξιακή Εταιρεία.

 

Επιχειρηματική επανεκκίνηση

Μπορείτε ήδη να απευθύνεστε στην τράπεζά σας για ενημέρωση σχετικά με το νέο πρόγραμμα εγγυημένων κεφαλαίων κίνησης. Τα δάνεια αφορούν κεφάλαια από 10.000 έως 800.000 ευρώ, και θα έχουν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις, καθώς το 50% των κεφαλαίων που εισφέρει το ΕΤΕΑΝ θα είναι άτοκο.

Ευνοϊκά δάνεια κεφαλαίου κίνησης

 

Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ

Αναμένεται, μετά από μήνες που μένει εκκρεμής, η προκήρυξη νέου προγράμματος επιδότησης επιχειρήσεων για δράσεις εξωστρέφειας. Δείτε παλαιότερη ανακοίνωση εδώ.

 

Πηγή: http://www.epidotisimag.gr/2013/06/energa-epidotoumena-programmata-2013-...

 

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal