Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας επί των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με έμφαση στην Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία

Δελτίο Τύπου

Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας επί των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

με έμφαση στην Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία

Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας &

Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

 

Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν την «Εβδομάδα Καινοτομίας επί των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με έμφαση στα Φωτοβολταϊκά  Συστήματα»   http://solar-net.teipat.gr.

Η εβδομάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που διεξάγεται στο συνεδριακό χώρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα, από 1-10 Ιουλίου, 2013 με την συμμετοχή διεθνούς κύρους Ελλήνων και Ξένων επιστημόνων εξελίσσεται με εξαιρετικές προϋποθέσεις και προοπτικές καθώς παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα, τα οποία πρόκειται να δημιουργήσουν, όχι μόνο θέσεις εργασίας, αλλά θα αποτελέσουν εφαλτήριο προόδου στην Ελληνική και Παγκόσμιο Ενεργειακό Status Quo.

H παρουσίαση που πρόκειται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετική καθώς πρόκειται για μια ομιλία αναφορικά με την ανάπτυξη Ηλιακού Συστήματος Αυτόματης Άρδευσης με εφαρμογή τόσο σε μικρά και μεγάλα αγροκτήματα αλλά και σε κήπους κατοικιών.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιστημονικής πρότασης αποτελεί το αυτόνομο σύστημα ελέγχου το οποίο είναι οδηγούμενο από αισθητήρες, όργανα υγρασίας αέρα, ηλιακής ακτινοβολίας και υγρασίας εδάφους.

Η εξαιρετικής πρωτοπορίας καινοτομία αφορά τη χαμηλού κόστους βέλτιστη διαχείριση υδάτων υψηλής αποτελεσματικότητας,  η οποία συνιστά διεθνή καινοτομία και πατέντα.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο από τον πρωτογενή τομέα και το χώρο των επιχειρήσεων να παρακολουθήσει την παρουσίαση του πτυχιούχου Νικόλαου Παναγόπουλου (εργαστήριο των ΑΠΕ του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).

Στο Συνεδριακό χώρο υπάρχει και έκθεση καινοτόμων προϊόντων ΑΠΕ και εφαρμογών.

Η Εκδήλωση στην Καινοτομία επί των ΑΠΕ με έμφαση στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα εντάσσεται στις δράσεις της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Πάτρας που υποστηρίζονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EKT) και Εθνικούς πόρους.

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal