Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διοργανώνει για πρώτη φορά το Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την προώθηση της δημιουργίας καινοτόμων ιδεών και την αναγνώριση/ επιβράβευση αυτών που υπόσχονται σημαντικές κοινωνικές παροχές ή που επιδυκνείουν βέλτιστες πρακτικές με απτά, κλιμακούμενα αποτελέσματα. Στοχεύει στη δημιουργία της κοινωνικής αξίας παράλληλα με την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι ιδέες στο διαγωνισμό μπορούν συνεπώς να υπάγονται σε πολλούς τομείς, από την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη, το φυσικό ή αστικό περιβάλλον, από τις νέες τεχνολογίες στα νέα συστήματα και νέες διαδικασίες. Οι βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς είναι απαραίτητο για την επιτυχία κάθε επιχείρησης, και η κοινωνική καινοτομία θα μπορούσε να έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού καλούνται να υποβάλουν καινοτόμες προτάσεις, πάνω σε δύο κύριους άξονες:

Άξονας A: Καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εντός ευλόγου χρονικού ορίζοντα και έχουν σημαντικά οφέλη για την κοινωνία ή
Άξονας B: Εφαρμογή καινοτόμων λύσεων με απτά αποτελέσματα από την άποψη του κοινωνικού αντίκτυπου που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βέλτιστες πρακτικές και αναπαραγόμενα μοντέλα.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο γύρους: μια επιτροπή ελέγχου της ΕΤΕ αποτελούμενη από ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της καινοτομίας και άλλους συναφείς κλάδους θα επιλέξει μέχρι 15 φιναλίστ για να προχωρήσουν στο 2ο γύρο. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 12 Οκτωβρίου το αργότερο και θα κληθούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην εκδήλωση τελικού που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο στις 29 Νοεμβρίου.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, θα ξεχωρίσει και βραβεύσει τέσσερις (4) νικητές, δίνοντας το 1ο βραβείο των 15.000 ευρώ και το 2ο βραβείο των 5.000 ευρώ στους νικητές του κάθε άξονα. Θα υπάρξει επιπλέον ένας 5ος νικητής που θα πάρει το βραβείο των 10.000 ευρώ και θα τεθεί σε ψηφοφορία από το ακροατήριο μεταξύ των συμμετεχόντων του 2ου γύρου, στην τελική εκδήλωση . Για περισσότερες λεπτομέρειες ενημερωθείτε από εδώ.

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 14 Σεπτεμβρίου 2012!

Περισσότερα: http://institute.eib.org/infocentre/2012/06/26/social-innovation-tournament/

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal