Τριήμερο Συμπόσιο στο Graz της Αυστρίας για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση- επιδοτούμενη συμμετοχή φοιτητών

Διεξάγεται τριήμερο Συμπόσιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση (15-17 Μαΐου 2013), το οποίο διοργανώνει για όγδοη φορά ο Αυστριακός φορέας “Geist & Gegenwart” στο Graz της Αυστρίας. Προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό φοιτητές από την Νοτιο-ανατολική Ευρώπη και την Αυστρία.

 

Ο «διάλογος Geist & Gegenwart» του 2013, ο οποίος ξεκίνησε το 2005, ασχολείται με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πορεία της ενοποίησής της.

 

Το φετινό θέμα του διαλόγου είναι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Ποιο μέλλον θέλουμε;»

Στο Συμπόσιο προσκαλούνται φοιτητές Πολιτικών Επιστημών, Οικονομίας και Οικονομικών, Θετικών Επιστημών, θεμάτων Πολιτισμού, όπως και ασχολούμενοι με εκδοτικά θέματα. Η συμμετοχή  τους είναι επιχορηγούμενη ως εξής:

Οι φοιτητές θα τύχουν ελεύθερης εισόδου στο Συμπόσιο, θα φιλοξενηθούν για τρεις νύχτες (14-17 Μαΐου 2013) στο κάστρο Seggau, με δωρεάν πλήρη διατροφή, και οι αλλοδαποί φοιτητές θα λάβουν βοήθημα άπαξ έως € 30 με επιταγή. 

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής http://www.geistundgegenwart.at, την οποία θα πρέπει να αποστείλουν μαζί με βιογραφικό σημείωμα, βαθμολογία και μία παρουσίαση μιας (1) σελίδας με θέμα «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Ελπίδες. Προκλήσεις».

 

Το φετινό Συμπόσιο θα περιστραφεί γύρω από τα ερωτήματα για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης υπό το φως της σημερινής οικονομικής κρίσης σε πολλές χώρες-μέλη της, καθώς και υπό το κράτος επιστροφής του ευρωσκεπτικισμού στο κέντρο των συζητήσεων, στοιχεία που καθιστούν σήμερα τα ερωτήματα πιεστικότερα για το ευρωπαϊκό μέλλον. Δηλαδή, θέλουμε Ενωμένη Ευρώπη ή όχι; Αν ναι, μορφές ενοποίησης και πρόοδος σε κάθε τομέα ξεχωριστά.

 

Οι αιτήσεις με τα ως άνω δικαιολογητικά και την εισήγηση θα πρέπει να αποσταλούν απευθείας στο κέντρο Geist & Gegenwart

Leonhardsrasse 59

8010 Graz - Austria

τηλέφωνο: +43 316 876 -1256

fax: +43 316 876 –1404

e-mail: info@geistundgegenwart.at

http://www.geistundgegenwart.at

Υπεύθυνη για την Ελλάδα: κα Birgit Kößler

Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί και ηλεκτρονικά, όλα τα δικαιολογητικά οφείλουν, όμως, να αποσταλούν ταχυδρομικώς.

 

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής η 15η Μαρτίου 2013.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα, με την ολοκλήρωση της επιλογής από τον αυστριακό φορέα, κατά τις αρχές προσεχούς Απριλίου 2013.

 

Τεχνική υποστήριξη: dastasupport@teipat.gr

Βασισμένο στο Drupal